Vyhľadávanie

HBC Skalité získal aj Pohár KHÚ!

 HBC Skalité získal aj Pohár KHÚ!

Po historickom prvom triumfe v Zimnej lige KHÚ putuje do vitríny aktuálne najlepšieho kysuckého celku aj ďalší triumf - Pohár Kysuckej hokejbalovej únie. Až piatu účasť vo finále v rade sa podarilo hráčom okolo bratov Grochalovcov pretaviť na premiérové zlato v turnaji. (Foto: Sára Kultánová)

12. ročník O pohár KHÚ a 8. ročník Memoriál Stanka Jurgu privítal tradičných účastníkov, ale aj nováčikov, ktorí si po prvý krát vyskúšali atmosféru Mestskej športovej haly na ulici Športovcov v Čadci. Do zápasového kolotoča sa po prvý krát zapojili Hurricanes zo Žiliny, Young dogs z Třinca ale aj niekoľko hráčov Medokýš Martina. K tradičným účastníkom turnaja patrili Hbc Čadca Podzávoz, MicroTec Žilina alebo Hbc Skalité.

 

Prvá februárová Sobota bola plná hokejbalu. Od skorých ranných hodín do tmavého večera sa odohrávala jedna hokejbalová bitka,za druhou. Bolo o čo hrať od základných skupín až po finále. Čím sme boli bližšie k zápasom o medaile, tým hra viac gradovala.

Na turnaji sa postupne ukazovali zaujímavé individuality. V drese Kysuckého Nového Mesta vyčnieval dvojnásobný majster sveta v hokejbale a tiež dvojnásobný kysucký Športovec roka Lukáš Piják, ktorý získal individuálnu cenu za produktivitu. Výborne mu sekundoval a dopĺňal spoluhráč z HBK Protef Považská Bystrica František Čičala či Michal Ondrúšek.

HBC Skalité, ktorý si na obľúbenom halovom podujatí zaknihoval prvé víťazstvo v histórii jeho organizovania, reprezentovalo hneď niekoľko zaujímavých mien. Dávid Reľovský či Michal Tomečko poznajú príchuť svetového hokejbalu a na ihrisku to veru poriadne roztočili. Najlepšie prihrávajúci hráč a najlepší obranca turnaja predvádzali pekné hokejbalové divadlo. Taktiež dvojnásobný strieborný hokejbalista roka a najdlhšie slúžiaci kysucký extraligista Róbert Drábik prispel najmä v druhej fáze turnaja k celkovému triumfu jeleňov zo Skalitého.

Podzávoz bodovo ťahala dvojica Adam Greguš a Marek Šupej, ktorá zo štrnástich gólov bronzového celku nastrieľala jedenásť. Oboch neobišla individuálna cena. Prvý menovaný sa stal najlepším strelcom a druhý najužitočnejším hráčom turnaja. V drese Podzávozu tiež zaujala hra jedného z najaktívnejšie bodujúcich obrancov dňa Romana Kadlečíka a jeho dvojičky Mareka Janáka, ktorí sa okrem dobrej obrannej hry výdatne venovali útočeniu.

Martinčania pricestovali s odlišným tímom, než sme mohli pozorovať počas Zimnej ligy KHÚ 2020. Nielen Rado Cerjan, Rišo Kužeľ či Dušan Štrbák zvyšovali šance na úspech tímu, ale aj prítomnosť Milana Murčeka v bráne. Brankár Jokeritu Petržálka a člen širšieho výberu Slovenskej reprezentácie svojimi výkonmi zatraktívnil zápasy Skupiny A. S výnimkou zápasov proti Podzávozu pustil Milan Murček v riadnom hracom čase len dva góly a to vo štvrťfinále, ktoré sa Martinu podarilo vyhrať po samostatných nájazdoch.

MicroTec Žilina sa v Čadci predviedol peknou hrou, no vo vyraďovacej časti už chýbali sily. Odohrať turnaj s piatimi hráčmi nie je také jednoduché, zvlášť v Čadci, keď si tam v sobotu našlo cestu niekoľko zaujímavých mužstiev a individualít. Napriek tomu sa dokázal bodovo presadzovať talentovaný útočník Lukáš Buček (23), ktorý sa už tradične a pravidelne uchádza o individuálne trofeje medzi mužmi.

Úplný nováčik turnaja Hurricanes pricestoval na poslednú chvíľu. Ako 9. prihlásený tím sa zaradil medzi náhradníkov a tento krát to vyšlo, keďže obhajca triumfu z Dubnice nad Váhom nemohol pricestovať. Ambiciózny celok ukazoval v každom zápase, ako chce hrať. Už postup zo skupiny brali „hurikáni“ za úspech a keby dotiahli štvrťfinálový duel s Martinom do víťazného konca, ešte v druhej polovici stretnutia viedli 2:0, boli by určite spokojnejší.

Neslušskí vlci sa dočkali víťazstva až v súboji o umiestnenie. Vo veľmi silnej Skupine A sa im nepodarilo ukoristiť ani bod, hoci v minimálne dvoch zápasoch na body siahali. Prehry o gól, respektíve dva, im zabránili na ceste do štvrťfinále. V priamej konfrontácií s mladými hráčmi z Young dogs sa už predviedli v dobrom svetle a zakončili deň víťazstvom 3:0.

Mladé pušky Young dogs z českej národnej súťaže bojovali ako levy, ale na víťazstvá im ešte chýbala väčšia vyzretosť a skúsenosti medzi mužmi. Zisk jedného bodu v skupine však naznačuje, že ak mladíci vydržia hrať, budú trénovať a súperiť s najlepšími, čoskoro sa vypracujú na konkurencie schopný tím. Mladým hokejbalovým nádejám držíme palce nech vytrvajú a o pár rokov nám to v Čadci ešte ukážu!

Ďakujeme partnerom podujatia Mesto Čadca, Pekárne Vilija, Ovocie a zelenina Bukov, Tesco, Bitúnok Čadca.

 

Ďakujeme Mariánovi Jurgovi, bratovi nášho zosnulého kamaráta Stanka Jurgu, že nás opäť navštívil a pomohol dekorovať najlepšie individuality a tímy turnaja.

 

O POHÁR KHÚ - MEMORIÁL S. JURGU 2020

VÝSLEDKY TURNAJA

 

Skupina A: HBK Medokýš Martin, Neslušskí vlci, HBC Čadca Podzávoz, Hbk KNM,

Skupina B: Young dogs, HBC Skalité, HURRICANE, MicroTec Žilina


 

Skupiny

Hbk Medokýš Martin – Hbc Čadca Podzávoz 1:3 (1:1), Struhárnanský – Šupej (Greguš, Kadlečík), Urbaník (Oškrobaný), Greguš (Kadlečík).

Hbk Kysucké Nové Mesto – Neslušskí vlci 4:2 (1:0), Piják (F. Čičala), Palarec (Žák), F. Čičala (Piják), Žák (Piják, Čičala) – J. Hrubý (Bajánek), Maxian.

Young dogs – MicroTec Žilina 1:5 (1:2), Čudek (Veselka) – Rendek (Čelko), Hodas (Buček), Rendek (Buček), Buček (Rendek), Buček (Rendek).

Hbk Medokýš Martin – Neslušskí vlci 1:0 (1:0), Malovecký (Matuščin, Hanzel).

Hurricane – Hbc Skalité 1:6 (1:1), Čmárik (Čebek) – M. Řiman (Reľovský), M. Řiman (Reľovský), Ľ. Gerát (Reľovský), Reľovský (M. Řiman), R. Drábik (Ľ. Gerát, Reľovský), P. Firek (Ľ. Gerát, R. Drábik).

Hbk Kysucké Nové Mesto – Hbc Čadca Podzávoz 1:3 (0:2), Ondrušek (Piják) – Greguš (Kadlečík), Greguš (Šupej), Janák (Šupej).

Young Dogs – Hbc Skalité 0:4 (0:1), Ľ. Gerát (Tomečko), Reľovský (Tomečko), Tomečko (T. Firek, M. Řiman), Čavajda (R. Drábik).

Hbk Kysucké Nové Mesto – Hbk Medokýš Martin 0:2 (0:0), Kužeľ (Cerjan), Harvan (Kozák).

MicroTec Žilina – Hurricanes 2:2 (1:0), Čelko (Buček), Buček – Omdrľa (Holly), Omdrľa (Holly).

Hurricane – Young dogs 1:1 (1:0), Česek - Duda (Altenburger).

Hbc Čadca Podzávoz – Neslušskí vlci 3:2 (2:1), Šupej (Greguš), Šupej (Janák, Greguš), Janák (Šupej) – Koričár, Komzala (Koričár).

Hbc Skalité – MicroTec Žilina 5:1 (2:0), R. Drábik (P. Firek, Čavajda), Čavajda (M. Řiman), Čavajda (M. Řiman), T. Firek (Tomečko, Stenchlák), P. Grochal (Reľovský) – Rendek (Buček).

O. 7. miesto:

Neslušskí vlci – Young dogs 3:0 (0:0), Masný (Dupkala), D. Kulla (Bajánek), Masný (Káčerík).

1. Štvrťfinále

Hbk Medokýš Martin – Hurricane 3:2sn (0:1), Štrbák (Struhárnanský), Struhárnanský (Cerjan), sn-Struhárnanský – Česek (Čmárik), Česek (Čmárik).

2. Štvrťfinále

Hbk Kysucké Nové Mesto – MicroTec Žilina 8:2 (3:0), Piják (F. Čičala), Piják (F. Čičala, Palarec), Regec (Žák, Kultán), Kultán (Goč), F. Čičala (Piják), Žák (Palarec), Kultán (Regec), Ondrušek (Regec) – Čelko (Buček), Buček (Čelko).

1. Semifinále

Hbc Skalité - Hbk Medokýš Martin 1:0sn (0:0), sn – Reľovský.

 

2. Semifinále

Hbc Čadca Podzávoz – Hbk Kysucké Nové Mesto 2:3sn (2:0), Greguš (Oškrobaný), Šupej (Greguš) – F. Čičala (Piják), F. Čičala (Piják), sn – Ondrušek.

O 3. miesto

Hbk Medokýš Martin – Hbc Čadca Podzávoz 1:3 (1:0), Cerjan (Štrbák) – Šupej (Urbaník), Greguš (Kadlečík), Greguš (Šupej, Kadlečík).

FINÁLE

Hbk Kysucké Nové Mesto – Hbc Skalité 2:5 (1:0), Piják (Kultán), Piják – Reľovský (Tomečko), R. Drábik, M. Řiman (Reľovský), R. Drábik (Čavajda), Ľ. Gerát (R. Drábik).

Konečné poradie

1. Hbc Skalité

2. Hbk Kysucké Nové Mesto

3. Hbc Čadca Podzávoz

4. Hbk Medokýš Martin

5. MicroTec Žilina

6. Hurricanes

7. Neslušskí vlci

8. Young dogs

Individuálne ocenenia

Najproduktívnejší hráč turnaja: Lukáš Piják (HBK Kysucké Nové Mesto)

Najlepší strelec: Adam Greguš (Hbc Čadca Podzávoz)

Najlepšie prihrávajúci hráč: Dávid Reľovský (Hbc Skalité)

Najlepší obranca: Michal Tomečko (Hbc Skalité)

Najlepší brankár: Milan Murček (Hbk Medokýš Martin)

Najužitočnejší hráč: Marek Šupej (Hbc Čadca Podzávoz)

KYSUCKÁ HOKEJBALOVÁ ÚNIA

Foto: Rudolf Kuljovský a Sára Kultánová


Vytvorené: 03.02.2020 | Čitateľov: 2676

Fotogaléria

Kysucká hokejbalová liga