Vyhľadávanie

Historický triumf pre HBC Skalité!

Historický triumf pre HBC Skalité!Kysucké finále na Bôriku v Žiline. Aj tak by sa dal vystihnúť vyvrcholenie XIX. ročníka obľúbeného hokejbalového turnaja O pohár primátora mesta Čadca. Najstaršia kysucká trofej ostala doma na Kysuciach, ale putovala do novej vitríny.  Prečo ale na Bôriku v Žiline? To bola ďalšia historická udalosť tradičného hodového turnaja... (Foto: M.K.)


Poveternostné podmienky prehnali viac ako stovku účastníkov turnaja z Čadce do Žiliny, keďže nové ihrisko v Čadci, na ktorom mali hrať, ostalo pod vodou. Bolo postavené bez nevyhnutného spádovania...

Technickú stránku nového hokejbalového ihriska v Čadci nebudeme riešiť. Niekto nemyslel na to, kde ho stavia a do akých poveternostných podmienok. Dôležité bolo, že organizátori zachovali chladnú hlavu a dokázali presunúť turnaj do Žiliny. Športová hala na Bôriku, ktorú si na športové podmienky svojpomocne upravili domáci nadšenci, privítala našich hokejbalistov s otvorenou náručou. "Musím vyjadriť veľké ďakujem Karolovi Čepcovi, ktorý nám pomohol počas organizovania turnaja nielen tým, že sa dal turnaj cely presunúť do obľúbenej športovej haly na Bôriku, ale sa aj aktívne zapojil," podotkol hlavný organizátor turnaja a predseda Kysuckej hokejbalovej únie Tomáš Urbaník.

Hokejbalisti sa tak mohli (mnohí po prvý krát) rozohrať na kvalitnom plastovom povrchu a čo bolo najpodstatnejšie tak v suchom a zastrešenom priestore. Zápasy mali svoju kvalitu aj rýchlosť. Tlačil ich do toho nielen povrch, ale aj herná vyspelosť jednotlivých tímov. Sedem účastníkov (pôvodne malo byť 9) sa stretlo systémom každý s každým. Do semifinále postupovali prvé štyri celky. Podľa očakávaní a aktuálnej formy na ihrisku sa do finále prebojovali prvé dva celky. Zápasy medzi HBC Skalité a Dream team Svrčinovec patria v aktuálnej ére kysuckého hokejbalu k najnapínavejším. Hráči sa dobre poznajú, vedia čo majú čakať, no vždy si vedia nájsť spôsob, možnosť, ako prelstiť súpera, poslať loptičku do odkrytého priestoru.

Vo finále 19. pokračovania „primátorského“ turnaja nebola núdza. Na góly sme dlho nečakali. Už v 2. minúte rozveselil svojich spoluhráčov Tomáš Arendárik a bolo 1:0 pre Skalité. O šesť minút neskôr zvyšoval Patrik Grochal na 2:0. V druhom polčase padli ešte tri góly. Podľa všetkého táto polovica rozhodla aj o tom, kto sa stal najlepším brankárom či najproduktívneším hráčom. Dva góly „zelených“ vsietil Rasťo Bielený. Člen elitnej formácie Bielený-Čavajda-Drábik. O čestný gól obhajcu najstaršej hokejbalovej trofeje u nás sa postaral Miroslav Miko. Najproduktívnejší hráč celého turnaja podčiarkol svoj bodový apetít aj vo finále, keď symbolicky prekonal najlepšieho brankára turnaja, ktorým sa zaslúžene stal Jakub Grochal.


Najlepších hráčov dekorovala veľká osobnosť svetového hokejbalu Róbert Kašša, ktorý vyjadril obdiv aj tomu, že sa na Kysuciach, pravidelne každý rok, organizuje  turnaj už 19. sezón nepretržite.


Výsledky turnaja

Sobota, 25. 8. 2018
Hbc Čadca Podzávoz – Dream team Svrčinovec 0:5, HBK Čierne – HBC Skalité 1:7, HBC Čadca Podzávoz - DCA Dubnica nad Váhom 1:0, Dream team Svrčinovec - HBC Skalité 2:2, HBK Čierne - HBC Čadca Podzávoz 0:3, Dream team Svrčinovec - Scorpions Považská Bystrica 1:1, DCA Dubnica nad Váhom - HBC Skalité 2:4, Šmolkovia Bytča - Scorpions Považská Bystrica 0:3, DCA Dubnica nad Váhom - HBK Čierne 7:1, HBC Čadca Podzávoz - Scorpions Považská Bystrica 2:5, Šmolkovia Bytča - HBC Skalité 1:2, Scorpions Považská Bystrica - HBK Čierne 6:0, DCA Dubnica nad Váhom - Šmolkovia Bytča 2:4.

Nedeľa, 26. 8. 2018
DCA Dubnica nad Váhom - Scorpions Považská Bystrica 1:5, HBC Čadca Podzávoz - HBC Skalité 0:5, Šmolkovia Bytča - HBK Čierne 6:1, DCA Dubnica nad Váhom - Dream team Svrčinovec 0:9, HBC Čadca Podzávoz - Šmolkovia Bytča 1:6, Dream team Svrčinovec - HBK Čierne 6:1, Scorpions Považská Bystrica - HBC Skalité 1:5, Šmolkovia Bytča – Dream team 1:4.

Semifinále
Hbc Skalité – Šmolkovia Bytča 3:1
Scorpions Považská Bystrica – Dream team Svrčinovec 2:5.

O 3. miesto
Scorpions Považská Bystrica – Šmolkovia Bytča 3:1

FINÁLE
Dream team Svrčinovec – Hbc Skalité 1:4


Konečné poradie
1. Hbc Skalité
2. Dream team Svrčinovec
3. Hbc Scorpions Považská Bystrica
4. The Smurfs Bytča
5. Hbc Čadca Podzávoz a DCA Stars Dubnica nad Váhom
6. Hbk Čierne.


Individuálne ocenenia
Najproduktívnejší hráč: Miroslav Miko (Dream team Svrčinovec)
Najlepší strelec: Samuel Gabčo (Dream team Svrčinovec)
Najlepší brankár: Jakub Grochal (Hbc Skalité)
Najužitočnejší hráč: Stanislav Čavajda (Hbc Skalité)



Fotografia nájdete na FB stránke Kysucká hokejbalová úna


Vytvorené: 04.09.2018 | Čitateľov: 1848

Fotogaléria

Kysucká hokejbalová liga