Vyhľadávanie

Dream team po dvoch rokoch na vrchole

Dream team po dvoch rokoch na vrcholeZimný hokejbalový turnaj pokračoval 10. dielom. Presne pred toľkými rokmi Stano Jurga s priateľmi založil podujatie, ktoré dnes nesie aj jeho meno. Žiaľ, už ako memoriál. Tento rok si na výborného brankára a dobrého človeka zaspomínalo dobrou hrou osem prihlásených tímov a tiež desiatky priateľov, spoluhráčov aj najbližšia rodina. (Foto: KŠ)


Výsledky a herný prejav na ihrisku hovorili jasne. Kvalita podujatia každým rokom rastie. Hra sa postupne mení. Osem klubov súperilo v dvoch skupinách o to, kto sa prebojuje do semifinále. Prvý šiel priamo, druhý a tretí si zahrali vo štvrťfinále. Už v prvej fáze sa odohrávali napínavé duely. Poradie skupiny A (Drucker, Dream team, Podzávoz, MicroTec) dokonca rozhodovala „mikro“ tabuľka, v ktorej sa ocitol Podzávoz, MicroTec a Drucker. Vzájomný zápas nerozhodol, muselo skóre. Ako to už býva zvykom, rozdiel urobil jeden gól a hokejbalisti z Drucker sa museli rozlúčiť s turnajom.

Skupina B mala podobný „problém“. Do posledného hvizdu nebolo úplne jasné, kto na akom mieste skončí. Napokon sa za Skalitým ocitli Suché dresy a DCA Stars pred srdciarmi z For Fun teamu. Štvrťfinále odštartovala „repríza“ spred roka. Podzávoz narazil na DCA Stars a tak ako pred rokom, aj tento krát museli rozhodnúť samostatné nájazdy. Ako cez kopír, sa opäť tešili hostia z Dubnice nad Váhom, keď rozhodol jediný úspešný strelec Majo Hejduk.

V druhom zápase o všetko, vyzval MicroTec legendárne Suché dresy. Rodný klub Stana Jurgu to nemal ľahké. Žilinčania udivovali počas turnaja kvalitnou hrou s veľmi nízkym počtom hráčov. Klobúk dole a veľký obdiv, keďže päťka do hry a brankár takmer prekĺzli do záverečnej fázy turnaja. Nestalo sa. Suché dresy bodovo podržal kapitán Robo Drábik, keď najprv prihral na víťazný gól a potom upokojil svojich spoluhráčov presným zásahom do siete MicroTec. Malou náplasťou šiestich statočných mohlo byť, že sa najlepším strelcom turnaja stal mladý kanonier Lukáš Buček.

Ako pred rokom aj tento krát platilo, kto vyhral skupinu, postúpil do finále. Že to ale víťazi skupín mali ľahké, nemožno povedať. Dream team a Suché dresy súperili o tituly v KHL a ich vzájomná konfrontácia prináša iskry. Skalité a DCA Stars sa poznajú aj ako spoluhráči, takže všetko záležalo na momentálnej forme a chytrej myšlienke. Tých mali viac Skaliťania.

Finále prinieslo konfrontáciu dvoch kvalitných tímov. Na každom poste hokejbalová osobnosť či talentovaný hráč. V individuálnych hodnoteniach si rozdali až sedem sošiek. Na zlato a putovný pohár Stanka Jurgu napokon dosiahol Dream team Svrčinovec. Po dvoch rokoch opäť na vrchole, no prvý krát s trofejou od Jozefa Golonku, ktorú si prebrali z rúk Stanovho brata Maja Jurgu. Gratulujeme

ĎAKUJEME partnerom: Mesto Čadca, Tesco, TOUR, BUKOV, Kysucký šport.


O POHÁR KHÚ
MEMORIÁL S. JURGU
Sobota, 27. 1. 2018
VÝSLEDKY

SKUPINY
Hbc Čadca Podzávoz – Drucker Horelica 3:1, For Fun team – KHK Suché dresy 1:8, Drucker Horelica – MicroTec Žilina 5:4, Dream team – Hbc Čadca Podzávoz 4:2, KHK Suché dresy – Dca Stars 8:3, Dream team – MicroTec Žilina 8:1, Hbc Skalité – For Fun team 9:0, Hbc Čadca Podzávoz – MicroTec Žilina 3:4, Dream team – Drucker Horelica 5:0, For Fun team – Dca Stars 1:5, KHK Suché dresy – Hbc Skalité 1:5, Dca Stars – Hbc Skalité 2:2.

ŠTVRŤFINÁLE
Hbc Čadca Podzávoz – Dca Stars 1:2 sn (0:0), Tomáš Urbaník (Martin Mravec) – Peter Hluši (Peter Hanták), sn: Marián Hejduk.

MicroTec Žilina – KHK Suché dresy 2:4 (0:1), Lukáš Buček (Róbert Prívara), Lukáš Buček (Peter Čelko) – Radim Klimek (Tomáš Šotkovský), Tomáš Šotkovský, Rado Kandrik (Róbert Drábik), Róbert Drábik (Tomáš Šotkovský).

SEMIFINÁLE
Hbc Skalité – Dca Stars 4:2 (1:0), Ľubo Gerát (Dávid Reľovský), Maťo Zeman (Braňo Chromiak), Braňo Chromiak (Tomáš Firek), Maťo Zeman (Ľubo Gerát) – Peter Kudlej (Juraj Satina), Peter Hanták (Peter Hluši).

Dream team – KHK Suché dresy 4:1 (0:0), Samuel Gabčo, Vlado Špilák (Adam Greguš), Samuel Gabčo (Tomáš Bajánek), Miro Miko (Adam Greguš).

O 3. miesto
KHK Suché dresy – Dca Stars 1:0 sn. Róbert Drábik

FINÁLE
Hbc Skalité – Dream team 1:4 (1:3), Michal Tomečko (Dávid Reľovský) – Adam Greguš, Tomáš Bajánek (Vlado Špilák), Kovačovič (Samuel Gabčo), Samuel Gabčo (Kovačovič).

KONEČNÉ PORADIE: 1. Dream team Svrčinovec, 2. Hbc Skalité, 3. KHK Suché dresy Čadca, 4. DCA Stars Dubnica nad Váhom, 5. Hbc Čadca Podzávoz, 6. MicroTec Žilina, 7. For Fun team, 8. Hbk Drucker Horelica.

INDIVIDUÁLNE OCENENIA
Najproduktívnejší hráč: Tomáš Szotkovsky (KHK Suché dresy),
Najlepší strelec: Lukáš Buček (MicroTec Žilina),
Najlepšie prihrávajúci hráč: Tomáš Firek (Hbc Skalité),
Najlepší brankár: Jakub Grochal (Hbc Skalité),
Najlepší junior: Marek Miko (Dream team Svrčinovec),
Najužitočnejší hráč: Ľubo Gerat (Hbc Skalité),
Fair-play hráč: Maťo Zeman (Hbc Skalité),
Najlepší obranca: Adam Greguš (Dream team Svrčinovec),
Najlepší útočník: Samuel Gabčo (Dream team Svrčinovec).


KYSUCKÁ HOKEJBALOVÁ ÚNIA

Vytvorené: 29.01.2018 | Čitateľov: 1651

Fotogaléria

Kysucká hokejbalová liga