Vyhľadávanie

HEL U19: Čadca doma dominuje!

HEL U19: Čadca doma dominuje!V aktuálnej sezóne totiž na domácom ihrisku nenašla premožiteľa. V Slovenskej hokejbalovej extralige U19 sa hrá o titul a Majster musí vyhrať dva krát! Po víkende je stav vyrovnaný 1:1! V nedeľnom zápase mala Čadca zaujímavé čísla.. Pozrieť si hokejbal prišlo vyše 100 divákov! (Foto: Lenka Mikovčáková)

SLOVENSKÁ HOKEJBALOVÁ EXTRALIGA U19
FINÁLE PLAY-OFF


Sobota, 22. 4. 2017

Mšk Spišská Belá – HBK Čadca 7:4 (1:1, 3:3, 3:0)

Gól (asistencie): 01:03 Dávid Romaňák (Róbert Hohol), 21:10 Dávid Reľovský, 24:16 Branislav Chromiak (Dávid Reľovský), 27:56 René Svitana (Branislav Chromiak), 31:47 Damián Pajer (Dávid Reľovský), 35:38 Jozef Džadoň (René Svitana), 39:28 Branislav Chromiak (sn) – 04:06 Matej Macek (Vladimír Krč), 17:23 Matej Macek (Marek Šupej), 20:23 Dávid Kulla (Martin Turian), 21:16 Samuel Gabčo.
Vylúčenia na 2 min.: 7/2. Vyššie tresty 10 min.: 0/1. Presilové hry a oslabenia: 0/0.
Brankári: Dávid Zadžora (24:16 Matúš Kirol) – Daniel Kupka.
Hráči zápasu: René Svitana – Matej Macek. Stav finále: 1:0.

Zostava HBK Čadca: Daniel Kupka – Martin Turian, Tomáš Bajánek, Martin Koričár, Martin Kučák, Milan Demko – Matúš Čík, Samuel Gabčo, Vladimír Špilák – Matej Macek, Marek Šupej, Vladimír Krč – Viliam Šurina, Adrián Masný, Dávid Kulla. Tréner: Tomáš Urbaník.

Hbk Čadca nezačal zápas na pôde obhajcu ideálne. Už v 2. minúte inkasoval otvárací gól v podaní Dávida Romaňáka. Kým si hostia zvykli na ihrisko a podmienky Spišskej Belej, niekoľko nebezpečných situácií musel riešiť Daniel Kupka. Góly hostí začali padať po vyrovnaní na 1:1. Najprv vyrovnal a potom zvyšoval Matej Macek. Gól na 1:2 padol po ideálnej prihrávke Mareka Šupeja, ktorý doslova našiel čepeľ svojho spoluhráča na bránkovej čiare, aby pohodlne poslal loptičku za Zadžoru. Presne o tri minúty sa na 3:1 prestrieľal Dávid Kulla. Urastený útočník neváhal a z pravej strany presne namieril. Z pohľadu domácich korigoval Dávid Reľovský. Subtilný, ale chytrý hokejbalista našiel cestu loptičke na 2:3. Na rozdiel dvoch gólov posielal hostí ich najlepší strelec Samuel Gabčo. Strelou od modrej prekvapil Zadžoru, ktorého vyhnal z brány. Nahradil ho Matúš Kirol. Domáci mali dvojgólové manko, avšak neupúšťali zo svojej hry. Opäť na rozdiel gólu znižoval najproduktívnejší domáci hráč a kysucký rodák Braňo Chromiak. V akcií zápasu využil presnú prihrávku Dávida Reľovského a strelou z jednej poslal loptičku do vinkla Kupkovej brány – 3:4. Do konca druhej tretiny stihla Spišská Belá vyrovnať. Nahodenú loptičku z rohu ihriska vhodne tečoval René Svitana a poslal ju do svätyne Daniela Kupku – 4:4. Tretia tretina sa mohla začať. Šance na gól mali obe mužstvá, avšak domáci si vypracovali viac príležitostí. Ich piaty gól padol po kurióznej situácií, kedy sa vďaka hlavnému arbitrovi dostala loptička k Dávidovi Reľovskému a slovenský reprezentant presne našiel Damiána Pajera .- 5:4. Mladých Čadčanov gól mierne povedané „rozhodil“. Dlhé minúty hľadali svoj rytmus a tempo hry, ktoré mali. Zaváhanie využil Jozef Džadoň po spolupráci s Reném Svitanom – 6:4. Čerešňu na tortu a gólovú bodku za stretnutím nasadil Branislav Chromiak. Kysučan v službách obhajcu titulu dostal príležitosť v samostatnom nájazde. Po „sekere“ v zakončení,  rozhodca prekrížil ruky nad hlavu. Branislav sa nemýlil a posledný gól zaznamenal po peknej kľučke na bekhend – 7:4. Domáci sa ujali vedenia v sérií 1:0.


Nedeľa, 23. 4. 2017

HBK Čadca – Mšk Spišská Belá 4:3 sn (0:1, 1:1, 2:1 – 0:0 – 2:1)

Gól (asistencie): 25:47 Marek Šupej (Matej Kučák), 37:30 Samuel Gabčo (Vladimír Špilák), 43:40 Matej Macek (Marek Šupej, Daniel Kupka), rozh. nájazd: Matej Macek – 09:39 Kristián Čepišák (Branislav Chromiak, René Svitana), 17:58 Kristián Čepišák, 36:58 René Svitana (Branislav Chromiak, Kristián Janáček). Strely: 29/25. Vylúčenia na 2 min.: 4/2. Presilové hry a oslabenia: 0/0. Brankári: Daniel Kupka (88 %) – Matúš Kirol (89,65 %). Hráči zápasu: Daniel Kupka – Branislav Chromiak. Stav finále: 1:1

Zostava HBK Čadca: Daniel Kupka (Ondrej Švaňa)– Martin Turian, Tomáš Bajánek, Martin Koričár, Martin Kučák, Milan Demko – Matúš Čík, Samuel Gabčo, Vladimír Špilák – Matej Macek, Marek Šupej, Vladimír Krč – Viliam Šurina, Adrián Masný, Dávid Kulla, Adam Šarišský. Tréner: Tomáš Urbaník.

„Ktorý v poradí to bude zápas? Podarí sa domácim vyrovnať sériu, alebo Spišská Belá obháji titul?“ Aj takéto otázky si kládol moderátor priameho prenosu, ktorý mohli sledovať fanúšikovia hokejbalu na tv ESO. 1. Extraligové kysucké finále na hokejbalovom ihrisku v Čadci pútalo pozornosť. Domáci usporiadatelia si dali záležať a pripravili pôdu pre športový sviatok. Po nástupe tímov a slovenskej hymne vhodil Lukáš Piják, najproduktívnejší kysucký hráč Slovenskej hokejbalovej extraligy mužov a člen širšieho výberu Slovenskej reprezentácie, slávnostné buly medzi Vladimíra Špiláka a Branislava Chromiaka. Treba spomenúť, že si na ihrisko našlo cestu viac než 100 divákov (109 presne), aby mohli sledovať súboj o titul. Bližšie k nemu mali hostia. Prvý gól stretnutia zaznamenal Kristián Čepišák. Po excelentnej kľučke Branislava Chromiaka a následnej prihrávke, nemal inú možnosť ako otvárať skóre – 0:1. Paradoxne mali v prvej tretine viac z hry domáci. Zasypali bránu Matúša Kirola dvanástimi strelami. Hoci bolo mokro, hodí sa povedať, že ani z jednej „nezapršalo“. V druhej tretine šli hostia do dvojgólového vedenia! Ten istý hráč využil mierne zaváhanie Daniela Kupku, keď nedostatočne vyrážal loptičku z dosahu bránkoviska. Čepišák sa prehnal popred bránu a jemným tečom usmernil loptičku do siete domácej jednotky – 0:2. V druhej časti hry sa hra vyrovnala, hoci mali domáci o dve strely viac, skóre sa dlho nemenilo. Štyri minúty pred koncom druhej tretiny hral HBK Čadca presilovú hru. Tú nevyužil, no z rastúceho tlaku sa dokázal presadiť Marek Šupej, keď s prispením obrancu hostí, prepasíroval loptičku za Kirola – 1:2. Čadca neskladala zbrane. Nepriaznivý stav nebránil v snahe o vytúžený gól. Ten však dlho neprichádzal. Naopak, po zlom striedaní domácej obrany, si tretí zárez pripísali hostia. V akcií bol opäť Chromiak a tentokrát prihrával Renému Svitanovi – 1:3. Na šťastie pre Čadcu, prišla gólová odpoveď rýchlo. Osvedčená dvojica Špilák-Gabčo zabezpečila zníženie na 2:3! Od tohto momentu boli domáci aktívnejší. Hrozili útokmi a blízko k vyrovnaniu bol Špilák, Macek aj Čík. Napokon sa dočkali. Len minútu pred koncom zápasu prekvapil Matej Macek hosťujúceho brankára a bolo vyrovnané! Čadca bola na nohách. Víťazstvo sa v riadnom hracom čase nepodarilo strhnúť na ich stranu, hoci sa o to veľmi snažil Dávid Kulla. Predĺženie gól neprinieslo, a tak prišli na rad nájazdy. Čadca v nich uspela 2:1 a zabezpečila si dôležitú zlatku. Finálová séria sa sťahuje za Vysoké Tatry. Rozhodujúci tretí zápas budú hrať čadčania na pôde obhajcu. Držme všetci palce.

Záznam historicky 1. kysuckého finále Slovenskej hokejbalovej extraligy U19 nájdete TU:

http://www.kysuckysport.sk/online-hokejbal/

Generálny partner prenosu: ING. MILAN GURA
ĎAKUJEME!

Viktória Zlatá
KYSUCKÁ HOKEJBALOVÁ ÚNIA



Fotogaléria k článku :

11__7.jpg
12__7.jpg
13__7.jpg
14__5.jpg
15__5.jpg
16__4.jpg
17__2.jpg
19__2.jpg
s.jpg
5__7.jpg
2__12.jpg
6__7.jpg
Vytvorené: 23.04.2017 | Čitateľov: 2004

Fotogaléria

Kysucká hokejbalová liga
mmmmm