Vyhľadávanie

HBK Čadca si zahrá finále!

HBK Čadca si zahrá finále!SME vo finále! Ozývalo sa z hrdiel našich chlapcov na horúcej pôde víťaza základnej časti HEL U19. HBK Čadca si z východu Slovenska priniesol postupový mečbal! Hokejbalový klub z Čadce zdolal favorita série Hbc Ducks Košice futbalovým výsledkom 0:1 a celú sériu vyhral 1:2! (Foto: Viki)

SLOVENSKÁ HOKEJBALOVÁ EXTRALIGA U19

Sobota, 15. 4. 2017

Hbc Ducks Košice – HBK Čadca 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Gól (asistencia): 40:49 Samuel Gabčo (Vladimír Špilák). Vylúčenia na 2 min.: 2/4. Vyššie tresty: 1/0. Presilové hry a oslabenia: 0/0. Brankári: Daniel Sokol – Daniel Kupka.
Hráči zápasu: Gerhard Longauer – Daniel Kupka. Stav série: 1:2. Do finále HEL U19 postupuje Hbk Čadca!
 
Zostava HBK Čadca: Daniel Kupka – Matej Kučák (A), Martin Turian, Milan Demko, Martin Koričár, Tomáš Bajánek, Matúš Čík, Vladimír Špilák (C), Samuel Gabčo (A), Matej Macek, Marek Šupej, Vladimír Krč, Viliam Šurina, Adrián Masný, Dávid Kulla. Tréner: Tomáš Urbaník.

Prvá tretina sa niesla v znamení opatrnej hry. Obe mužstvá čakali na svoju príležitosť. Viac sa bojovalo ako hralo. Hostia prvý krát ohrozili Sokola až v 7. minúte. Samuel Gabčo nenamieril presne. O tri minúty neskôr mohol Matej Macek prekvapiť domácu jednotku. Na druhej strane sa Košičania snažili rozleptať obranu hostí lepším pohybom a nacvičenými signálmi. Nikým nekrytý Čirč nenamieril presne od modrej a ani subtilný Nikolas Jenčuš neprekonal Daniela Kupku ani po odvážnom prieniku pred jeho bránu. Najväčšiu šancu tretiny mal Jakub Študenc po prihrávke od Gerharda Longauera spoza brány. Pekne sa otočil na päte a z otočky mohol len 3 sekundy pred sirénou otvárať skóre. Nestalo sa.

Druhú tretinu začala lepšie Čadca. Od prvého buly si hráči v bielych dresoch vytvorili tlak na Sokolovu bránu. Domáci brankár mal čo robiť s pokusmi Vlada Špiláka, či neskôr, dokonca dva krát s Matejom Macekom. Odolal. Košice si zahrali prvú presilovú hru v 20. minúte zápasu. Martin Koričár nestačil na Longauera a jemným podržaním si „vyslúžil“ dvojminútový trest. Košice si v presilovej hre vypracovali jedinú strelu, ktorú Kupka spoľahlivo kryl. V ďalších minútach mali viac loptičku domáci. Dokonca aj v osobných súbojoch dokázali súpera prevýšiť, no do vyložených šancí sa nedostávali. Čadčania si po dlhých minútach vystrelili na bránu, keď prihrávku Vladimíra Krča bekhendom usmerňoval do brány Matej Macek. Sokol bol pripravený. Ďalší priebeh hry nepriniesol väčšie, či menšie šance. Posledné dve buly pred domácou bránou mohla Čadca využiť, no Gabčo ani Masný svoje pokusy nepremenili.

Po pol hodine hry zvykneme na hokejbale vidieť niekoľko gólov. Rozhodujúci zápas semifinále HEL U19 držal v napätí všetkých prítomných. Stav 0:0 si vypýtal prívlastok: „Bude to o jednom góle.“ Aj bolo. Obraz hry sa nemenil, no na ihrisku bolo tesnejšie. Obe mužstvá chceli urvať výhru. Bližšie k prvému gólu bol Jakub Študenc. Po práci svojich spoluhráčov, veď pred ním strieľal Čirč a celú akciu režíroval Longauer, nikým nekrytý, nastrelil brvno Kupkovej brány! Obrana hostí mala na mále. Čadca vyšla do útoku Martinom Turianom. V samostatnom nájazde po pravej strane neuspel. Dobre ho zastúpil Masný, keď postavil nepriestupnú stenu domácemu útočníkovi. Krušné chvíle prišli v druhej presilovej hre. Matej Macek si šiel sadnúť za podrazenie a Košice mali šancu streliť gól. Najbližšie bol Matúš Horváth. Prudkú strelu od modrej Kupka kryl. To sa už blížila 41. minúta. Na buly sa postavil Vlado Špilák. Nevyhral ho, no vybojoval a zadovkou našiel čepeľ Sama Gabča, ktorý strelou z jednej poslal loptičku do Sokolovej siete – 0:1.
Gól bol na svete - Čadca oslavovala. Útok na vyrovnanie domácim zbrzdilo vylúčenie aktívneho Čirča. Čadca mala čas a loptičku na čepeli. Záverečnú power-play Košíc dokázali chlapci z Kysúc ubrániť. Radosť bola na mieste. Všetci si mohli zakričať: Sme vo finále Slovenskej hokejbalovej extraligy! Za redakciu Gratulujeme. Pozvanie: Hbk Čadca privíta vo finále na domácom ihrisku MŠK Spišskú Belú. V nedeľu, 23. 4. 2017 sa v poobedňajších hodinách bude rozhodovať o majstrovi Slovenskej republiky. Presný čas nájdete na webe hbkcadca.sk.

Viktória Zlatá
KYSUCKÁ HOKEJBALOVÁ ÚNIA

Fotogaléria k článku :

ifko-6.jpg
ifko1.jpg
ifko-5.jpg
ifko-2.jpg
ifko-4.jpg
ifko-3.jpg
dsc-0656-1.jpg
dsc-0715-1.jpg
dsc-0692-1.jpg
dsc-0400.jpg
dsc-0687__2.jpg
dsc-0689.jpg
dsc-0691__1.jpg
dsc-0645-1.jpg
dsc-0648.jpg
dsc-0641-1.jpg
dsc-0677__1.jpg
dsc-0542.jpg
dsc-0533__1.jpg
dsc-0630.jpg
dsc-0451.jpg

Súvisiace kategórie článkov :

Vytvorené: 16.04.2017 | Čitateľov: 2413