Vyhľadávanie

Tri + 1 KHÚ: O poradí rozhodlo až skóre!

Tri + 1 KHÚ: O poradí rozhodlo až skóre!V sobotu sa so zimnou halovou sezónou lúčili aj seniori. Päť prihlásených klubov, súťažilo o záverečný triumf zimy – 3+1 KHÚ. Mestská športová hala v Čadci privítala po žiakoch aj našich mužských hokejbalistov. Na ihrisku bolo o jedného hráča menej, ako sú zvyknutí a o to viac možností vypracovať gól. A veru, nepadlo ich málo.(Foto: Anetka Prívarová)

Viac priestoru prihrávalo technickejším hráčom. Kto nabral kondíciou počas zimy, si mohol otestovať, ako na tom skutočne je. Počas celého turnaja padlo Dovedna až 69 gólov, čo je v priemer na zápas takmer 7 kúskov v sieti. S pribúdajúcimi strelami sa najlepšie vysporiadaval navrátilec do zostavy Hbc Čadca Podzávoz, kedysi brankárska jednotka HBK Čadca – Rudolf Svitek. Aj vďaka jeho výkonom sa Podzávoz radoval z druhej trofeje v rozmedzí jedného týždňa. Veď presne pred týždňom si z Mestskej športovej haly odvážal triumf zo Zimnej ligy KHÚ 2017. Zaujímavosťou je, že Rudo vychytal ako jediný brankár podujatia čisté konto! Stalo sa tak hneď v prvom domácom derby zápase proti Horelici.

Výborný turnaj odohralo Krásno nad Kysucou. Čierny kôň druhej časti Zimnej ligy KHÚ 2017 potvrdil dobrú formu a že je na odvetnú časť KHL dobre pripravený. Pričinil sa o to opäť navrátilec do zostavy, kedysi kapitán Tomáš Podolák. Mierou vrchovatou prispel k tomu, aby jeho klub vybojoval druhé miesto na turnaji a sám si aj odniesol sošku pre Najužitočnejšieho hráča.

Turnaj bol vyrovnaný. Dokumentuje to aj fakt, že umiestnenie na prvých troch miestach určilo až celkové skóre! Vzájomné zápasy medailových klubov posunuli rozhodovanie na už spomínaný pomer gólov. Ten odsunul na tretie miesto klub zo Skalitého. Pravdepodobne najtechnickejšie mužstvo trunaja si kov určite zaslúžilo. K bronzovým medailám mu pomohol najproduktívnejší hráč – Tomáš Firek. Tomášovi zrejme veľmi sedí prostredie v športovej hale. Veď si z nej odniesol aj ocenenie za najlepšie prihrávajúceho hráča Zimnej ligy KHÚ, ktoré mimochodom získal už dva krát pred tým!

Štvrtú priečku obsadil Dream team. Ak vždy aj teraz patril k ašpirantom na celkový triumf. Dve remízy a tesná prehra so Skalitým však rozhodli, že si svoju, už aj tak bohatú vitrínku trofejí nedoplnia o pekný pohár aj z turnaja 3+1 KHÚ. Obhajca tretieho miesta spred roka, Hbk Drucker Horelica, nepatril k ľahkým súperom. Hráči okolo Jaroslava Škripeka mali na víťazstvo v každom zápase. Tento krát im však ostal len bod za remízu so Skalitým.

Zaujímavosťou je, že triumf medzi seniormi vo formáte 3+1 KHÚ, dokázal obhájiť jeden hráč. Minulý rok v tíme MikoMixu Žilina a tento krát s Hbc Čadca Podzávoz sa zo zlatej medaile tešil Róbert Prívara. Gratulujeme a želáme veľa nových športových úspechov.

Najlepších vyhodnotil František Kučák, poslanec MZ v Čadci a partner Hbk Čadca.



Turnaj 3+1 KHÚ - Senior
Sobota, 25. 3. 2017
Výsledky


Hbk Drucker Horelica – Hbc Čadca Podzávoz 0:3 (0:1, 0:2)

Góly (asistencie): Lukáš Buček (Róbert Prívara), Lukáš Buček (Martin Mravec), Marek Kantorík (Tomáš Urbaník.
Brankári: Marián Mosor – Rudolf Svitek.
Hráči zápasu: Ján Želiecký – Rudolf Svitek.


Hbc Skalité – Krásno Sparrows 4:2 (2:0, 2:2)

Gól (asistencie): Ľubomír Gerát (Tomáš Firek), Ľubomír Gerát (Tomáš Firek), Tomáš Firek, Michal Stenchlák (Tomáš Firek) – Adam Greguš (Martin Snoha), Martin Snoha (Ľubomír Jakubec).
Brankári: Jakub Grochal – Ondrej Švaňa.
Hráči zápasu: Tomáš Firek – Martin Snoha.


Dream team – Hbc Čadca Podzávoz 2:2 (1:1, 1:1)

Gól (asistencie): Roman Kadlec (Juraj Housa), Vladimír Špilák – Pavol Prívara (Marek Kantorík), Martin Mravec (Pavol Prívara).
Brankári: Matej Svrček – Rudolf Svitek.
Hráči zápasu: Vladimír Špilák – Pavol Prívara.

Hbk Drucker Horelica – Hbc Skalité 6:6 (4:2, 2:4)

Gól (asistencie): Michal Kubišta, Jaroslav Škripek (František Brisuda), Jaroslav Škripek (František Brisuda), Ján Želiecký (Tomáš Gonščák, Michal Kubišta), Marián Hlaváč, Tomáš Gonščák (Ján Želiecký) – Patrik Grochal (Miroslav Miko), Tomáš Firek (Miroslav Miko), Tomáš Firek (Ľubomír Gerát), Patrik Grochal, Miroslav Miko (Ľubomír Gerát), Ľubomír Gerát (Michal Stenchlák).
Brankári: Marián Mosor – Jakub Grochal.
Hráči zápasu: Jaroslav Škripek – Patrik Grochal.


Dream team – Krásno Sparrows 5:5 (2:3, 3:2)

Gól (asistencie): Matej Kupka, Juraj Housa (Dávid Kupka), Juraj Housa (Dávid Kupka), Matej Kupka, Vladimír Najdek (Juraj Housa) – Tomáš Podolák, Miroslav Rapant (Adam Greguš), Tomáš Podolák (Ľubomír Jakubec), Tomáš Podolák, Martin Snoha.
Brankári: Matej Svrček – Ondrej Švaňa.
Hráči zápasu: Juraj Housa - Tomáš Podolák.


Hbc Skalité – Hbc Čadca Podzávoz 3:6 (0:2, 3:4)

Gól (asistencie): Tomáš Firek (Ľubomír Gerát), Tomáš Firek, Tomáš Firek (Miroslav Miko) – Marek Mudrík (Marek Kantorík), Marek Kantorík (Marek Mudrík), Martin Mravec (Marek Mudrík), Marek Kantorík (Martin Mravec), Pavol Prívara, Róbert Prívara (Lukáš Buček).
Brankári: Jakub Grochal – Rudolf Svitek.
Hráči zápasu: Ľubomír Gerát – Marek Kantorík.


Hbk Drucker Horelica – Dream team 1:2 (0:0, 1:2)

Gól (asistencie): Lukáš Jašurek (Matej Papík) – Ľudovít Hajduk (Roman Kadlec), Vladimír Najdek (Matej Kupka).
Brankári: Marián Mosor – Matej Svrček.
Hráči zápasu: Lukáš Jašurek – Vladimír Najdek.


Hbc Čadca Podzávoz – Krásno Sparrows 3:4 (1:1, 2:3)

Gól (asistencie): Lukáš Buček (Pavol Prívara), Pavol Prívara (Lukáš Buček), Lukáš Buček (Pavol Prívara) – Filip Mravec (Miroslav Rapant), Adam Greguš (Filip Mravec), Ľubomír Jakubec (Tomáš Podolák), Filip Mravec (Tomáš Podolák).
Brankári: Rudolf Svitek – Ondrej Švaňa.
Hráči zápasu: Pavol Prívara – Filip Mravec.


Hbc Skalité – Dream team 5:4 (2:1, 3:3)

Gól (asistencie): Miroslav Miko (Ľubomír Gerát), Tomáš Firek (Miroslav Miko), Tomáš Firek (Ľubomír Gerát), Ľubomír Gerát (Tomáš Firek), Michal Stenchlák (Miroslav Miko) – Juraj Housa (Ľudovít Hajduk), Roman Kadlec (Matej Kupka), Matej Kupka (Vladimír Najdek), Juraj Housa (Ľudovít Hajduk).
Brankári: Jakub Grochal – Matej Svrček.
Hráči zápasu: Ľubomír Gerát – Matej Kupka.


Hbk Drucker Horelica – Krásno Sparrows 1:5 (0:2, 1:3)

Gól (asistencie): Jaroslav Škripek (Ján Želiecký) – Adam Greguš (Filip Mravec, Martin Snoha), Miroslav Rapant, Martin Snoha (Tomáš Podolák), Tomáš Podolák (Ľubomír Jakubec), Adam Greguš (Tomáš Podolák).
Brankári: Marián Mosor - Ondrej Švaňa.
Hráči zápasu: Michal Kubišta – Tomáš Podolák.

Konečné poradie
1. Hbc Čadca Podzávoz
2. Krásno Sparrows
3. Hbc Skalité
4. Dream team
5. Hbk Drucker Horelica

Individuálne ceny
Najproduktívnejší hráč: Tomáš Firek (Hbc Skalité)
Najlepší brankár: Rudolf Svitek (Hbc Čadca Podzávoz)
Najužitočnejší hráč: Tomáš Podolák (Krásno Sparrows).

KYSUCKÁ HOKEJBALOVÁ ÚNIA

Fotogaléria k článku :

hbc-cadca-podzavozif.jpg
skalite-if.jpg
krasno-sparrows-if.jpg
tomas-dva-net.jpg
tomaso-net.jpg
rudo-net.jpg

Súvisiace kategórie článkov :

Vytvorené: 26.03.2017 | Čitateľov: 2015

Fotogaléria

Kysucká hokejbalová liga
mmmmm