Vyhľadávanie

HEL U19: Čadca začala víťazne

HEL U19: Čadca začala víťaznePrvý jarný zápas Slovenskej hokejbalovej extraligy odohrali mladí čadčania na domácom ihrisku proti rovesníkom z Považskej Bystrice. Pomer striel hovoril jasne v prospech hostí, no ich autori sa veľmi často stretávali s jediným adresátom - Danielom Kupkom... Aj vďaka výkonu domácej jednotky ostali body doma.. (Foto: Lenka Mikovčáková)


Slovenská hokejbalová extraliga
HEL U19
Sobota, 4. 3. 2017


Hbk Čadca – Hbc DT Považská Bystrica 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Gól (asistencie): 17:19 Vladimír Špilák (Tomáš Bajánek), 24:23 Martin Koričár (Samuel Gabčo, Adrián Masný), 33:22 Samuel Gabčo (Matúš Čík, Vladimír Špilák) – 42:54 Matej Turan (Roman Kalaš).
Strely: 18/31. Vylúčenia na 2 min.: 4/4. Presilové hry: 1/0. Oslabenia: 0/0. Diváci: 25
Brankári: Daniel Kupka (96,77 %) – Patrik Martišek (83,33 %).
Hráči zápasu: Daniel Kupka – Roman Kalaš.

Zostava HBK Čadca: Daniel Kupka (Ondrej Švaňa): Matej Kučák (A), Milan Demko, Tomáš Bajánek, Martin Koričár – Matúš Čík, Vladimír Špilák (C), Samuel Gabčo – Viliam Šurina, Adrián Masný, Dávid Kulla. Tréner: Tomáš Urbaník.

Hostia z Považskej Bystrice pricestovali so zámerom udržať tretiu priečku v priebežnom poradí HEL U19. Zápas začali lepšie a z úvodného tlaku mohli zaznamenať gól. Nestalo sa ani potom, ako si Daniel Kupka zasunul loptičku za bránkovú čiaru po odpískaní rozhodcom. Gól správne neplatil. Prvá tretina skončila zmierlivo 0:0, hoci pomer striel na bránu vyhral DT team 5:9.

Úvod druhej časti hry bol v réžií čadčanov. Aktívnejšie bránili a vyrážali do protiútokov. Už v 3. minúte druhej tretiny sa k loptičke dostal Vladimír Špilák, keď ju presnou strelou poslal do brány Patrika Martišeka. Kapitán domácich ťažil z prehľadu obrancu Tomáša Bajánka a jeho kolmej prihrávky na modrú čiaru – 1:0. Druhý gól prišiel o 6 minút neskôr. Prvá presilová hra domácich trvala len 30 sekúnd. Postarala sa o to trojica Masný-Gabčo-Koričár. Adrián vybojoval loptičku pre Sama a ten ju poslal na strelu z jednej Martinovi, úspešnému strelcovi druhého a víťazného gólu čadčanov – 2:0. Pomer striel opäť ukázal na aktívnejších hostí pomerom 7:13.

Úlohou domácich bolo v tretej tretine udržať tlak hostí a pridať "poistku". Považská Bystrica zrýchlila pohyb a snažila sa tlačiť do bránky. Domáca obrana ustála tlak. Štvorlístok obrancov si plnil svoje úlohy dobre. Dokonca sa podaril úspešný protiútok, ktorý v 33. minúte potiahol Špilák, strelou ku vzdialenej tyči "len" rozozvučal konštrukciu, no odrazená loptička skončila v moci Matúša Číka, ktorý si počkal na vhodný okamih a našiel napriahnutého Samuela Gabča - 3:0. Sklamanie hostí bolo cítiť na hokejkách. Hoci sa snažili, obrana dlho odolávala. Až do 43. minúty zápasu. Z jednej strely predsalen zapršalo. Pre nikým nekrytého strelca čestného úspechu hostí Mateja Turana, pripravil prihrávku hráč zápasu Roman Kalaš - 3:1.

Ďakujeme fanúšikom a priaznivcom hokejbalu, ktorí v sobotu prišli na hokejbalové ihrisko do Čadce. Najbližší zápas čaká našich chlapcov v nedeľu, 12. marca 2017 o 15.00 h. Pocestujú na domáce ihrisko D. C. S. I. Diaková na Sokolovňu do Martina. Veríme, že sa ich hra bude zlepšovať.

Priebežná tabuľka HEL U19: http://extraligahokejbal.sportvin.sk/liga/shbe-u19/

KYSUCKÁ HOKEJBALOVÁ ÚNIA

Fotogaléria k článku :

web10.jpg
web9.jpg
web8.jpg
web7.jpg
web6.jpg
web5.jpg
web4.jpg
web3n.jpg
web2.jpg
ca-if.jpg
unnamed-3__1.jpg
unnamed__3.jpg

Súvisiace kategórie článkov :

Vytvorené: 05.03.2017 | Čitateľov: 1683

Fotogaléria

Kysucká hokejbalová liga
mmmmm