Vyhľadávanie

Posledné slovo mal jeho premiérový gól!

Posledné slovo mal jeho premiérový gól!Slovenská hokejbalová reprezentácia patrí k top výberom sveta, ktorý je v procese tvorenia pred blížiacimi sa Majstrovstvami sveta v Pardubiciach 2017. Reprezentačný debut zaznamenal aj Kysučan Lukáš Piják. Opýtali sme sa Lukáša na jeho premiérový gól v najcennejšom drese a aj na to, prečo uprednostnil hokejbal a čo pre jeho začínajúcu hokejbalovú kariéru znamená Pavol Slovák a Marián Gáborík. (Foto: hokejbal.sk)

Uplynulý víkend sa Slováci stretli s Českými reprezentantmi v troch vzájomných zápasoch, aby urobili ďalší krok v príprave, ktorá bude vrcholiť budúci rok na Majstrovstvách sveta v Pardubiciach. Slovensko bude obhajovať titul majstra sveta.

Ako zhodnotíš svoje prvé reprezentačné zápasy proti Českej republike?

- Prvý zápas bol z môjho pohľadu asi najlepší. Prvé dve tretiny sme hrali svoju hru, išli sme ako hodinky. Posledná tretina už nebola podľa našich predstáv. Priveľa vylúčení nás stali sily a tempo. Hra sa kúskovala a z náskoku mohla byť dráma... Viedli sme už 3:0. Vo výsledku sa odrážala naša pohoda. Potom prišli vylúčenia a všetko sa zmenilo...

V tom druhom to vyzeralo ako?

- Druhý zápas bol iný. Všetko bolo naopak. Úvod a stred sme viac-menej „spali“. Až v tej tretej tretine sme začali niečo hrať, ale dostali sme gól na 2:3 asi dvadsať sekúnd do konca! Takmer identická situácia, keď sme dostali gól na 1:2 so sirénou. Druhý zápas sa nám veľmi nepodaril a Česi vyrovnali 1:1 na zápasy.

Prišiel tretí duel a ty si dal víťazný gól!
- Na začiatku druhej tretiny sme mali štvorminútovú presilovú hru. Po jej skončení naša päťka zavrela súpera v tretine. Popravde, išlo o taký kuriózny gól, kedy Miro Božík strieľal spomedzi kruhov, ja som clonil brankárovi, no keď Miro vystrelil, loptička sa odrazila od mojej prilby a skončila v bráne (úsmev). V prvých momentoch som ani nevedel, že je gól. Bol to šťastný gól, ale aj také platia...

Veru platia. Najmä, ak sú víťazné. Čakal si vôbec reprezentačnú pozvánku?
- Celkom dobre mi vyšiel úvod sezóny, tak som viac menej pozvánku aj očakával, no potom prišli tri, štyri zápasy, keď sa mi veľmi nedarilo a všetko bolo otázne. Najprv som bol medzi náhradníkmi, no niekoľko hráčov vypadlo a ja som cestoval na prvý reprezentačný zraz do Martina. Tam sme mali niekoľko tréningov a modelový zápas. Musím vyzdvihnúť vysokú úroveň a nasadenie. Všetko šlo perfektne.

Pokiaľ som dobre čítal jeden príspevok, tak si v ňom prehlásil, že máš natrénované. Sebavedomie ti nechýba. Ako to je.. Ako teda vyzerá tvoja letná príprava?

- Leto bolo prevažne na bicykli, pri futbale či hokejbale. Existuje niekoľko možností, ako si zahrať na letných turnajoch. Najviac som trénoval pred sezónou a počas nej sa snažím zvyšovať laťku pravidelnými tréningami. Okrem dvoch hokejbalových tréningov, makám na crossfite. Regenerujem v pondelky pri florbale. Snažím sa každý deň niečo robiť. Hodinka, hodinka a pol na plno!

Momentálne máte zimnú prestávku, zmenil si niečo?
- Určite. Pridal som si box. Je to šport, v ktorom sú po kondičnej stránke najlepšie pripravení borci. Hokejbal bude mať chvíľu pokoj.

Tvojou výhodu je, že máš hokejové základy..
- Približne v siedmych rokoch som začal chodievať do Žiliny na hokej. Dá sa povedať, že takto pred rokom som ukončil hokejovú kariéru. V Spišskej Novej Vsi sme mali dobrú partiu, ale nesadli sme si s trénerom a bol koniec. Okolie síce chcelo, aby som pokračoval, ale mne sa už do toho nechcelo. Rozhodnutie padlo na hokejbal a urobil som veľmi dobre.

V Považskej Bystrici si od jari minulého roka, aké to je, byť v klube, ktorý sa zo záchranárskych prác posunul na čierneho koňa extraligy? Zimujete na štvrtom mieste...
- Veľmi radi by sme si zahrali play-off. Je to iná súťaž. Nejde o body zo základnej časti. Väčšinou sa mužstvá posilnia a hrá sa o všetko.Pokiaľ budeme zdraví, budeme mať dobrý tím.

Ktorý zápas, gól, alebo moment z jesennej časti extraligy sa ti vracia ako naj, top?
- Z môjho osobného hľadiska sa mi páčil domáci zápas s Martinom. Bol vyrovnaný. Dal som dva pekné góly a keď som si to pozeral v zázname, vyzeralo to dobre. Čo sa týka klubového výsledku, tak mi napadá domáca výhra s lídrom z LG. Ťažký súper, dobrý výsledok..

Nedávno ti na krídle pribudol najproduktívnejší hráč juniorskej HEL U19 Samo Gabčo. Čo na neho hovoríš?
- Keď prišiel na prvý tréning, bolo jasné, že je to šikovný hráč. Má dobrú strelu, je rýchly a podľa mňa z neho vyrastie šikovný hráč, ktorý bude prínosom pre Slovenský hokejbal. Ja osobne som mal tušenie, že dá svoj prvý gól v prvom zápase proti Skalici. Napokon aj dal. Napriek tomu, že mi prišiel trošku nervózny, ale zvládol to. Potrebuje sa medzi mužmi len vyhrať..

Aký máš vzťah s ďalšími Kysučanmi v Protefe?
- S Vladom Najdekom som sa stretával, keď sme hrávali v Čadci. Škoda, že už nehráva. O niečo lepšie sa poznáme s Tomášom Regecom. Prakticky sme spoluhráči od nepamäti (úsmev)

Máš svoj hokejový, či hokejbalový vzor?
- (Po dlhšej úvahe) Dá sa povedať, že ani nie, no keď som začínal s hokejbalom tu v Kysuckom Novom Meste, tak som trošku sledoval Pavla Slováka. Má svoje výsledky, pobehal toho viac aj v reprezentácií či extralige, ale hokejbalový vzor nemám. Z hokeja Majo Gáborík. Páči sa mi jeho štýl a strela zápästím.

Ďakujem za rozhovor Lukáš!
-
Za máličko..

Zhováral sa Tomáš Urbaník

KYSUCKÁ HOKEJBALOVÁ ÚNIA

Fotogaléria k článku :

dsc-0479.jpg
dsc-0496.jpg
dsc-0478.jpg
dsc-0477.jpg
dsc-0464.jpg
dsc-0463.jpg
dsc-0551.jpg
14349107-1200266250012768-1584865358-n.jpg
pijus.jpg
14731263-1513754148641613-1421775634870816605-n.jpg
14591840-1523908254292869-2672990488006187104-n__1.jpg
15193691-1556333434383684-8876354151026925304-n__1.jpg
Vytvorené: 06.12.2016 | Čitateľov: 1212

Fotogaléria

Kysucká hokejbalová liga
mmmmm